Monique Bogaards

Smart Casual

Casual smart

Vanavond ben ik aanwezig bij de presentatie van de nieuwste stadsglossy FRITS. De bijeenkomst vindt plaats in het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven. FRITS Magazine is dé toonaangevende stadsglossy voor Eindhoven en een must voor iedere Eindhovenaar.
Deze editie van FRITS staat in het teken van de Top 50 van meest invloedrijkste vrouwen en mannen in Eindhoven en regio. FRITS stelt elk jaar een top 50 op van de meest toonaangevende en invloedrijke mannen van Eindhoven. En een top 50 van de meest toonaangevende en invloedrijke vrouwen van Eindhoven.
Voor deze gelegenheid is mijn dresscode vanavond: smart casual.
Het leuke van smart casual is dat je door het dragen van je favoriete kleding je eigen identiteit kunt laten zien. Je doet dit door op een slimme manier de balans te zoeken tussen ‘smart’(slim) en ‘casual’ (gewoon).
Er zijn momenten – waar je ook bent – dat je gaat netwerken en dan zoek je een gesprekspartner met wie je wilt sparren/zakendoen. Het liefst wil je een wederzijdse ‘klik’, zodat deze ontmoeting inspiratie geeft voor verdere werkzaamheden die op je weg komen.
Leg bij je kleding de nadruk niet teveel op casual. Dat wordt snel gewoontjes en dat zal een gesprekspartner snel afleiden. Zelf voel je wel aan wat casual is: je kleurrijke top met je gemakkelijke jeans en je gezellige instapboots of je heerlijke vest waarin jij je comfortabel voelt tijdens de afwas. Dat nodigt niet uit tot inspiratie en tot een meer diepgaand gesprek.
Let bij sparringmomenten in de zakelijke markt op dat je kleding (iets) getailleerd is. Je kunt daarbij denken aan een kanten jurkje. Dat is qua uitstraling iets zachter en niet zo casual dat je er ‘even’ mee op de fiets stapt. Een lederen jack op een nette broek is iets meer aaibaar dan een strakke, leren jurk. En een zacht, fijn breisel kan net het verschil maken, evenals een ‘gekke’ hoed of een bijzondere bril.  Het gaat erom dat je jezelf laat zien, jouw eigen aardigheden, en die komen naar boven als je je eigen hart volgt.

Denk ook aan je schouders. Sommige vrouwen hebben een kleine schoudervulling nodig in hun colbert wat net de doorslag zal geven naar ‘smart’.
Kleding van fijnere texturen en materialen geven een meer duurzame uitstraling. Ik hoop dat je dat ook wilt uitstralen.
En vergeet niet je accessoires. Deze geven je outfit een ‘personal touch’. Kies je voor houten sieraden, dan ga je voor een andere look dan met kleurrijke, glazen kralen, eventueel gecombineerd met edelmeta(a)l(en). Zorg dat het geheel rustig toont en op elkaar is afgestemd.

De ‘personal touch’; dat is gewoon slim. Voor mij is dat een kledingstuk dat is gemaakt van Vliscostof.

Laat jezelf zien. Gewoon, omdat jij het bent!

Plaats een reactie