workshop personal branding Yebba Styling

Personal branding

Momenteel ben ik bezig met een verdieping aangaande personal branding. Personal branding houdt – kort samengevat – in dat je je ‘kleedt naar je ambitie’ en dat jouw kledingcode overeenkomt met je werkomgeving.

Laura werkt bij een belastingkantoor in het oosten van het land. Ze houdt van de klassieke en de garmin kledingstijl. Garmin staat voor ‘stoer’ en ‘hip’.

Door deze kledingstijlen met elkaar te combineren, zoals een mooie blazer op een spijkerbroek of een leren rok met een vestje met print, maak je de klassieke kledingstijl minder stijf en het sportieve accent niet te hip. Laura is een herfsttype met de A-figuurvorm. Omdat Laura slank is en ervoor zorgt dat ze haar schouderlijn verbreedt met haar tops, zie je bijna niet dat haar heupen breder zijn dan haar schouders. De volgende kledingstukken adviseer ik haar om naar kantoor en/of afspraken buiten de deur te dragen.

Laura

Laura

Personal branding is een actueel onderwerp en het is goed om je bewust te zijn welke kledingstijl je hebt en welke kleuren goed bij je passen. Je straalt iets uit naar je omgeving en naar je collega’s. Je kunt dan laten zien dat je betrouwbaar bent en dat je er bent voor je collega’s en klanten.
Zakelijk gezien is het een upgrade in je functioneren. Welke kleding past bij welke gelegenheid? Voor een bespreking buiten de deur is het belangrijk dat je representatief verschijnt en dat je ook het bedrijf of organisatie waarvoor je werkt goed kunt vertegenwoordigen.
In mijn eerstvolgende ezine ga ik dieper op dit onderwerp in. Mocht je interesse hebben om meer te weten over dit onderwerp, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Wil je meer weten over kleur, kleding en stijl, neem dan contact met me op.

Jouw kleur, jouw stijl,

Yebba Styling helpt je erbij.

Plaats een reactie