Fashion 2015

 

Ken je een vriend of een vriendin die je deze e-Zine wil laten lezen? Meld hem of haar dan hier aan Ook kun je deze e-Zine delen met je vrienden op Facebook.Het is alweer enige tijd geleden dat je een E-zine van Yebba Styling hebt ontvangen.In de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Ik ben bij een workshop geweest en ik heb een lezing gegeven in Amsterdam om vrouwen van allochtone afkomst te laten zien dat ook wij een eigen bedrijf kunnen starten.

 

Ook ben ik begonnen met naailessen. Ik maakte al zelf kleding, maar ik wil iets nauwkeuriger leren werken.En het adviseren ging gewoon door. Van deze adviezen heb ik weer mooie foto’s gemaakt. Deze foto’s zie je terug op mijn website en/of Facebookpagina als ondersteuning bij mijn adviezen.


 

Op 30 maart a.s. is er bij Eindhoven Atletiek een informatieavond. Tijdens deze avond krijg je meer informatie over voeding met betrekking tot sporten, hoe je je lichaam gezond houdt en je spieren soepel. Twee trainsters vertellen meer over hardloopschema’s en ik vertel iets over kleur, kleding en stijl. Wil je er graag bij zijn? Klik dan op deze link voor meer informatie.

 


Vorig weekend heb ik een kijkje genomen bij de kledingwinkels in het centrum van mijn woonplaats, Eindhoven. Ik heb een moodboard gemaakt over wat mij opviel bij de nieuwe voorjaarcollectie in deze winkels. Klik hier voor een paar hoogtepunten.

Op het moodboard zie je o.a. leren en suède kledingstukken, sneakers in dierenprint en denim. Kleding in de kleur geel hangt in veel winkels.


Durf jij het aan? Online shoppen?

Als je online kleding gaat bestellen, let dan goed op het volgende.

Is het de eerste keer dat je online je kleding wil gaan aanschaffen, kijk dan of jouw favoriete winkel een webshop heeft. In je reeds eerder aangeschafte kleding vind je jouw kledingmaat. Heb je nog nooit eerder kleding besteld, kijk dan eerst eens rustig op internet bij diverse webshops rond.

Het aanbod online is groot; veel shops kom je in het dagelijkse straatbeeld in het centrum van een grote stad niet tegen. Het is ook altijd leuk om tips te horen van vriendinnen en in tijdschriften kun je ook op leuke ideeën komen.Stel je van te voren goed op de hoogte van de verzendkosten, retour- en levervoorwaarden. Het is een ‘must’ om je daarvan goed op de hoogte te stellen voordat je van plan bent om een bestelling online te gaan plaatsen.

Heb je een kleur-, kleding- en stijladvies gehad, dan is het een stuk eenvoudiger om kleding online te bestellen. Je weet welke kleuren je flatteren, dus pak je je kleurenwaaier of -kaartje erbij om te checken of het de juiste kleur is.

Probeer onderscheid te maken tussen bv. ‘gedempt’ babyblauw of juist ‘helder’ hemelsblauw of ‘gedempt’ babyroze en ‘helder’ cyclaamroze en bedenk dat de kleuren op het internet iets kunnen afwijken van de daadwerkelijke kleuren zoals jij ze ziet bij de bezorging c.q. het afhalen van het door jou bestelde artikel.

Let bij de aanschaf van een rok goed op of deze een A-lijn heeft of een rechte pasvorm.

Voor het zoeken naar de juiste kleuren van tops en t-shirts kun je een selectie maken van de tinten die je zoekt. Je krijgt aan de hand van de kleurenkaart/-waaier wel redelijk snel door welke kleur bij jou past. Bij de online winkel van Esprit kun je t-shirts in dezelfde kleuren met verschillende halslijnen bestellen.

Het is ook verstandig om bij het online aanschaffen van broeken te kijken hoe hoog de broek in de taille zit. Valt de broek laag op de heupen of gaat de knoop richting je navel? Het is persoonlijk welke taillehoogte je graag draagt; het is – deels – afhankelijk van je heuphoogte.

Tip: bestel twee verschillende maten. Het kledingstuk dat het beste zit schaf je aan. Zijn beide stukken niet naar wens, dan stuur je ze binnen de gestelde termijn terug. Kijk goed naar het model, let op de halslijn, de mouwlengte, het dessin, het materiaal, eventueel de pijp van de broek en vergeet niet de achterkant van het kledingstuk goed te bekijken (bijvoorbeeld bij een broek: vallen de zakken in de smaak?). Klik hier voor meer tips.

Mocht je twijfelen over een kledingstuk dat je online hebt aangeschaft, schroom dan niet om een afspraak te maken. Ook mag dit via Facetime of Skype. Een kosteloos advies duurt maximaal 15 minuten. We kunnen dan samen het kledingstuk bekijken en bespreken.


Yebba wenst je een fijn voorjaar toe, geniet van de zon, kijk om je heen en laat je inspireren!


 

 

 

Plaats een reactie