telefoonhoes vlisco

Comfortabele kleding tijdens het thuiswerken

Comfortabele kleding tijdens het thuiswerken

Wat draag jij als je thuis werkt? Iets makkelijks?  In de zin van: ‘Ik blijf nog even in mijn pyjama rondlopen’ of ga je onder de douche, verzorg je jezelf en trek je daarna iets aan dat je normaal ook naar je werk buitenshuis zou dragen?Ik vertel je in dit bericht hoe jij comfortabele kleding draagt tijdens het thuiswerken.

Wat trek je aan tijdens thuiswerken?

Op social media komen grappige filmpjes voorbij. Mensen die half aangekleed zijn waarvan je per ongeluk hun ondergoed ziet. Vrouwen die niet de moeite nemen om een ondersteunde beha te dragen omdat ze denken dat alleen hun hoofd in beeld zal zijn tijdens de videocalls. Veel mensen nemen nu niet de moeite om aandacht aan hun kleding te besteden; vooral niet als ze toch de deur niet uit hoeven. Daarom wil ik je graag wat tips geven hoe jij tijdens het thuiswerken er toch comfortabel bij zit en – mocht je in beeld komen – de paniek niet toeslaat omdat je daar niet op gerekend had.

Mijn tips zijn voor moeders en voor vrouwen zonder kinderen. Deze vrouwen kunnen tijdelijk thuiswerken, maar mijn tips zijn ook voor ZZP’-ers die kantoor aan huis hebben.

Comfortabele kleding tijdens het thuiswerken

Comfortabel maar niet te comfortabele kleding

Ik begrijp dat het een verschil maakt of je zonder veel afleiding je werk kunt doen of dat er ook nog kinderen geholpen moeten worden met online school. Al deze factoren spelen mee hoe ontspannen jij bent en hoeveel energie je nog hebt om zelf ‘lekker’ aan het werk te gaan. Het is de bedoeling dat je na het lezen van mijn tips in ieder geval geen kledingstress meer hebt.

Zelf draag ik graag comfortabele kleding. Kleding die niet knelt en een beetje mee geeft. Ik hou ook van natuurlijke stoffen, zoals katoen. Als ik in fijne kleding achter mijn computer zit geeft dit mij rust en kan ik geconcentreerd aan de slag.

Comfortabele broeken

Comfortabele kleding is meer dan het huis pak. Er zijn leuke chino’s en er zijn broeken te koop met elastaan en pantalons van een zachte stof. Deze broeken zijn fijn in het dragen en hebben een nette uitstraling. Deze nette uitstraling behouden ze door ze ‘s avonds niet op de grond te gooien, maar ze netjes weg te hangen en strijk de kleding als dit nodig is. Het zijn kleine acties, maar je kleding blijft langer mooi en onbewust is het fijn dat je kleding er netjes en verzorgd uitziet.

Comfortabele kleding tijdens het thuiswerken

Comfortabele bovenkleding

Voor de bovenkleding zoals blouses en colberts geldt hetzelfde. Draag fijne, soepele stoffen en kies de kleur die bij je past. Heb je nog geen idee welke kleuren jou flatteren? Je kunt daarover meer lezen in op mijn website. Heb je  videocalls? Dan adviseer ik je om iets langer stil te staan bij jouw halslijn.

 

 

 

 

Het gemaakte moodboard is ter inspiratie. Je ziet wat verschillende stijlen en kleuren voor je kunnen doen.

Een te lage halslijn leid ook online af tijdens een videocall. Onder een diepe v hals kun je een topje dragen.  Voor de tops is het ook belangrijk dat deze gestreken zijn. Een ketting of shawl maakt de outfit af.


Comfortabele kleding tijdens het thuiswerken

Comfortabel ondergoed

Om de blouses of top jouw figuur goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat je een goede beha draagt. Heb je niet altijd zin in een beugelbeha, dan zijn er genoeg alternatieven.


Comfortabele kleding tijdens het thuiswerken

Sloggi verkoopt het model Zero Feel, een voorgevormde beha met natuurlijke steun. Deze beha’s dragen bij aan een comfortabel draagcomfort. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder achtersluiting.

Comfortabele kleding tijdens het thuiswerken

 

Solliciteren door middel van een videocall

In deze tijd van afstand houden kan het ook mogelijk zijn dat jouw sollicitatiegesprek via een videocall wordt gehouden.

Wat voor ieder sollicitatiegesprek geldt of dit nu door middel van videocall is of op kantoor bij het bedrijf: bereid je goed voor. En stel jezelf de volgende vragen: op welke functie solliciteer je, wat voor soort bedrijf is het en wat wil je uitstralen? Vanwege de videocall kun je nu niet zoveel van jezelf laten zien. Het is nu dus extra belangrijk dat de eerste indruk goed is. Kleed je aan zoals je ook naar een gesprek zou gaan. Zorg dat je haar netjes zit je maak jezelf op als je dit gewend bent. Je kunt zelfs schoenen aan trekken, het geeft je net dat extra gevoel. Spray een lekker parfum op en je bent er klaar voor.

 

Tot slot twee praktische tips

1) Maak, voordat je het gesprek ingaat, een foto van jezelf. Je ziet dan wat er zichtbaar is. Misschien moet je toch nog een knoopje dicht doen of is de ketting iets te opvallend voor het beeld.

2) Als je op de plek zit waar je het gesprek gaat voeren kijk dan goed naar de achtergrond. Is deze rustig en opgeruimd? Degenen met wie jij het gesprek hebt krijgt een inkijkje in jouw huis. Zorg dat jouw uitstraling klopt met je omgeving.

Heb je nog vragen over wat je het beste kunt aankleden tijdens het thuiswerken? Stuur dan een email met een vraag en een foto en ik kijk met je mee.

Je mag ook hilarische ervaringen delen onderaan dit bericht. Daar leren we weer van en een beetje zelfspot is best leuk af en toe.

 

 

Plaats een reactie