stijlvol op reis met Yebba Styling

Stijlvol op reis met 10 kg handbagage

Stijlvol gekleed tijdens je reis met ‘maar’ 10 kg handbagage.

londen stedentrip handbagageBinnenkort reis ik naar Londen met het vliegtuig voor een stedentrip en dan neem ik een koffer mee met maximaal 10 kg handbagage.

In deze blog deel ik wat tips mee waarvan ik denk dat jij er ook je voordeel mee zult doen.

Met de juiste voorbereiding zit je relaxt in het vliegtuig. Is het niet veel leuker om je geld uit te geven aan souvenirs, een rondvaart en/of jezelf trakteren op een luxe lunch dan een boete te betalen omdat je niet online hebt ingecheckt, maar ‘hyper’ met een coffee-to-go, zonnebril op je hoofd met het papieren ticket aan de balie staat?

10 kg handbagage

Reis je alleen met 10 kg handbagage? Onthoud dan dat de koffer jouw handbagage is en dat je niet nog eens met een rugtas en een volgepropte handtas bij de incheckbalie staat. Dan moet je bijbetalen. Leg de rugtas in je koffer; je mag een kleine handtas van 35x20x20 extra meenemen. Je telefoon, pasjes en paspoort zitten in een mini-handtas.

Ik neem een verloopstekker van het type G mee, want de stopcontacten daar wijken af van de onze hier in Nederland. Je kunt ook een wereldstekker meenemen.

Heb je nog ponden van een vorige reis? Vergeet deze dan niet mee te nemen; daarmee betaal ik na aankomst mijn eerste kop koffie.

Scherpe materialen

Mijn manicuresetje laat ik thuis. Dus geen nagelvijl, nagelschaartje of scheermesjes in je toilettas. Zit het toch in je handbagage, dan nemen ze het van je af.

Vloeistoffen

Vloeistoffen moet je bij de controle apart aanbieden in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk.

Wat trek ik aan tijdens het vliegen?

Op de dag van vertrek draag ik mijn wandelschoenen, een gemakkelijk zittende broek met shirt en trui of vest en een nazomerjas. Mijn lichte gympen gaan in de koffer. Voor vertrek check ik het weerbericht en pas eventueel mijn kleding daarop aan.

Klik hier Je hebt hieronder enkele voorbeelden van kleuren die mooi met elkaar combineren.

Het vest dat ik draag op de foto is een combinatie van Vlisco Wax met tricot. Het vest kan op een spijkerbroek en/of op een kokerrok en daarom is het ideaal voor een stedentrip. Overdag sportief de stad verkennen en ’s avonds naar het diner in mijn kokerrok.

Probeer de kleuren van je kleding op elkaar af te stemmen. Zo combineert alles mooi met elkaar en misschien kun je een mooi kledingstuk mee nemen voor een diner.

Eerder heb ik al geblogd over de voorbereiding van een stedentrip en heb ik enkele praktische tips meegegeven.

Efficiënt inpakken

Klik hier als je meer wilt lezen over hoe je jouw koffer zo efficiënt mogelijk inpakt. Je krijgt tips over het kleuradvies en over het samenstellen van je garderobe voor een stedentrip.

In mijn koffer gaat:

4 setjes lingerie,
4 paar sokken,
4 tops (bloes met korte of lange mouw, shirt en/of longsleeve)
1 vest/trui, 1 broek of rok,
nachtkleding,
toilettas, gympen, de adapter voor mijn telefoon, een fototoestel en een opvouwbare paraplu.

vlisco
Sneakers, paraplu, sweater, etui en brillenkoker.

 

Ga jij binnenkort op reis en heb je geen idee hoe jij je koffer moet inpakken zodat jij jouw basiskleding bij je hebt en dat je ook nog draagt waarin jij je prettig voelt? Neem dan contact met mij op.

Ik laat je zien welke kleuren bij je passen en goed met elkaar combineren en bij een kleding- en stijladvies ontdekken we ook welke kleding het beste bij jouw figuur staat en welke stijl bij je uitstraling past. Van een paar uurtjes aan jezelf werken krijg je veel energie en dat zet je weer in beweging.

Terugvlucht

Mijn zoon heeft gevraagd of ik een Chelsea-tenue voor hem wil meebrengen. Een voetbaltenue weegt niet zo veel. Op het programma staat een dag naar de Brixtonmarkt. Op deze markt komen veel Afrikanen. Ik kijk uit naar de stoffen die ze daar verkopen. Alleen zes yard katoen is zwaar om mee te nemen in verband met het maximaal toegestane aantal kilo’s bagage. Dat betekent dat ik nog iets moet bedenken hoe ik de stof(fen) mee ga nemen want ik weet nu al dat ik niet kan kiezen. Hoe dan ook; ik neem iets mee.

yebba styling kleuradvies

Bewaren

2 Reacties

 • Nora
  12 september 2017 11:11

  Als je tijd hebt: bovenop de heuvel van het park in Brixton kan je heel leuk lunchen!

  • Monique
   12 september 2017 15:15

   Bedankt voor de tip! Als we er zijn maak ik een leuke foto 🙂

Plaats een reactie