Sport

Sport neemt al meer dan 25 jaar een belangrijke plaats in mijn leven in. Sinds mijn twaalfde zit ik op atletiek. Tijdens mijn eerste wedstrijd liep ik op de 80 meter de tweede tijd van Nederland. Daarna ben ik ieder jaar wel op een sprintonderdeel Nederlands kampioen geweest bij de junioren. In 1991 was ik bij de senioren Nederlands kampioen op de 200 meter en in 1995 op de 400 meter. Ik maakte deel uit van het Olympisch team en nam in 1994 deel aan de Europese Kampioenschappen in Helsinki.

Nog steeds train ik drie keer per week. Regelmatig sporten heeft een positief effect op je lichaam en je geest. Door te sporten voel je je fitter en zie je er beter uit. Bovendien is sporten gezond. Het ontspant en geeft je een energieke uitstraling.
Als je er slanker of fitter uit wilt zien, kan sporten daaraan een bijdrage leveren. Het is niet zo dat de kilo’s er vanaf vliegen als je gaat sporten. Wél dragen regelmatig bewegen – op basis van een doordacht programma – en gezonde voeding eraan bij dat je je doelen haalt.

estafette 1994

Plaats een reactie