kleuren die de donkere huid niet flatteren

Dit moodboard kun je bekijken door de ogen van iemand met een donkerbruine huidskleur of als je zelf een donkere huidskleur hebt.

Je voelt misschien al aan wat er aan de hand is ….

Mosgroen en kerriegeel zijn onder andere kleuren die de diep donkerbruine huid niet flatteren. Je ziet er bleekjes uit als je deze kleuren draagt; waarbij mensen op je werk of uit je omgeving zich afvragen of je wel ‘lekker in je vel’ zit. (klik hier voor een voorbeeld).

Misschien heb je wel geleerd om dit soort kleuren te dragen, zodat je niet opvalt. Omdat je thuis hebt geleerd je netjes te gedragen. Of je hebt geleerd je niet opvallend te kleden, zodat je niet uit de toon valt bij je vrienden en/of vriendinnen. Zodat je bij de groep blijft.

Bij het dragen van deze tinten vraag ik mezelf het volgende af: “Voel ik me niet lekker of heb ik slecht geslapen?” Dat komt, omdat de tinten mijn huid gelig en dof maken.

Laat het duidelijk zijn dat ik dit een voorbeeld is.

Ik kan me niet voorstellen dat iemand er zo wil bijlopen. Voel je je niet aangesproken door deze blog? Het kan zijn dat dit jouw natuurlijke kleuren zijn die je goed staan.

Deze kleuren heb ik niet in mijn kledingkast hangen, omdat deze kleuren me niet goed staan. Dat leidt er automatisch naar toe dat ik me ook niet tot deze tinten voel aangetrokken.

Mijn huidskleur bruin lijkt op het donkere bruin van pure chocolade. Wijnrood, bordeaux en flessengroen zijn mooie diepe tinten die de hele donkere huid mooi omhoog halen. .

Na het lezen van deze blog heb je geen excuus meer als je met legergroene of zalmkleurige kleren op je werk verschijnt en dat collega’s vragen of je ziekt bent. Kleuren en tinten die niet mooi staan bij een donkere huid zijn regelrechte miskopen.

Laat je adviseren door Yebba Styling. Yebba Styling geeft deskundig en snel kleuradvies op het gebied van kleur, kleding en stijl. Kijk ook eens naar Yebba Express. Heb je morgenavond een afspraak en weet je nog niet wat je het best kunt dragen?

 

Maak dan gauw een afspraak.

 

Yebba Styling

 

Jouw kleur, jouw stijl;

Yebba Styling helpt je erbij!

Plaats een reactie