Smart casual

Smart casual

Zeebra schoen tas

Als je een uitnodiging ontvangt met daarin een dresscode dan ontstaat er bij veel mensen stress. Wat trek ik aan?

Geen paniek. Op het internet is genoeg informatie te vinden.

In dit bericht lees je hoe ik met dresscodes omga en hoe ik er naar kijk. Als je weet welke kleuren je flatteren en welk model jurk bij past dan scheelt dat al veel stress. Je kunt gelijk gericht aan het werk.  Probeer het persoonlijk te houden, ondanks dat je je aan het kledingvoorschrift wilt houden. Ik kan je helpen om een personal touch toe te voegen.

Een dresscode is een kledingvoorschriften en het is prettig als de gasten zich willen houden aan de wensen van de gastvrouw en gastheer.
Je hebt de keuze om eigenwijs zijn en aantrekken wat zelf wilt of je kiest ervoor respect te tonen voor de gastheer c.q. gastvrouw.
Mijn schoonfamilie houdt van een eenvoudige kledingstijl. Hoewel we met Kerst geen dresscode hebben, vind ik het ieder jaar opnieuw jammer dat men in fleece en spijkerbroek aan het Kerstdiner verschijnt.

Kort geleden heb ik een uitnodiging ontvangen voor een feestje om het jaar 2015 af te sluiten en uit te kijken naar 2016. De dresscode is smart casual. Ik ben mezelf op mijn gemak aan het voorbereiden op dit feestje. Hoewel ik weet wat de dresscode inhoudt,  vind het ik toch leuk om wat meer informatie in te winnen.

Ik geef je eerst wat trefwoorden.

Smart = verzorgd.
(Piekfijn, vlot, stijlvol, elegant, verfijnd smaakvol, een modieuze verfijning,  doordacht).
Casual:
eenvoudig, gemoedelijk, informeel en nonchalant.

Mijn kledingstijl is casual en kleurrijk.
Casual betekent voor mij nette schone kleding die lekker zit en op elkaar is afgestemd.
Casual kleding heb genoeg in mijn kast. Als ik kijk naar het woord smart dan voel ik mezelf aangesproken bij de woorden stijlvol, verfijnd en doordacht.
‘Piekfijn’ en ‘elegant’ zijn woorden die niet bij mij passen.

Smart casul
Smart casual. Een stijl waarbij ik me prettig voel.

 

Omdat het op het moment winter is, kies ik voor een winterse smart casual outfit.
Mooie bruine tinten; dit keer trek ik een jurk aan met pythonprint. Het model van de jurk is casual, de stof is gedempt en heeft toch een rijke uitstraling. Verder zitten er 2 steekzakken in het voorpand. Het smartgedeelte zit hem in het feit dat ik heb nagedacht over de uitstraling van de jurk. Deze is stijlvol en ik verfijn het geheel met een mooie ketting. Een panty, sleehak en tas maken mijn outfit smart casual.

 

smart casual zomer
Smart casual in de zomer. Tijdens een warme zomeravond.
ketting
Een smart casual jurk kun je verfijnen met een glimmende ketting.

In het voorjaar en in de zomer draag ik een vrolijk jurkje van African wax. Een armband, sandaaltjes of pump, wat make-up en ik maak vol zelfvertrouwen mijn entree.

Plaats een reactie